Hasiace prístroje sú skutočne potrebným a nutným doplnkom v priestoroch, kde sa pravidelne vyskytujú ľudia. Sú spoľahlivou pomôckou v prípade vzniku požiaru, ale disponovať hasiacim prístrojom samo o sebe nestačí. Samozrejmosťou by mala byť dispozícia núdzového východu.

oheň

Vhodná ochrana v prípade vznikutého požiaru
Nadmieru vhodným a odporúčaným bezpečnostným opatrením sa ale takisto stáva priama voľba s názvom poziarne dvere. Takéto rôzne protipožiarne riešenia v podobe konštrukcií zabezpečených voči požiaru dnes už navyše pôsobia moderným až elegantým dojmom. Okrem štýlového dizajnu ide o certifikované a ako som spomenul, odporúčané bezpečnostné riešenie zabezpečené voči požiaru, nakoľko sú vyrobené z hliníkového materiálu. Areál disponujúci takýmito dverami je chránený a väčšia škoda nehrozí ani na majetku, ale v prvom rade ani na zdraví.

Pri téme pojednávajúcej o opatrení voči vziknutému požiaru sa tak zároveň hodí spísať pár ďalších odporúčaných rád, ako v tejto nepríjemnej situácii postupovať.
Budova a jej priestor by mal disponovať zariadením, ktoré v prípade zachytenie dymu začne signalizovať nebezpečie hlasným tónom, aby tak zalarmovalo všetkých ľudí nachádzajúcich sa v budove a tým pádom okamžite treba volať pomoc – 112, alebo siahnuť po spomenutom hasiacom prístroji siahajúcom cca 1,5 metra nad zemou.

dveře

V prípade elektrického signalizovania v podobe hlasitého alarmu a slovách o požiari veľa ľudí dostane strach a veľmi ľahko môže nastať panika. Tomu treba zabrániť a uchovať si chladnú hlavu ako dospelé osoby. Inak sa môže vytvoriť väčšia škoda, než by napáchal sám požiar, ktorý bude aj tak onedlho uhasený požiarnikmi. Únikový východ by mal ponúkať minimálne 2 cesty, aby sa osoby evakuovali z budovy praktickejším spôsobom. Čiže rýchlejšie, no pritom organizovane, aby neprišlo k ušľapaniu.